Openbare leven in het noorden blijft ontregeld

Voor de tweede dag op rij heeft hevige ijzel woensdag het verkeer en het openbare leven in Noord-Nederland ontregeld. Veel scholieren kregen opnieuw ‘ijzelvrij’, cliënten met thuishulp een ‘verplichte pyjamadag’. Omdat melk niet kan worden opgehaald, zijn boeren in Noord-Nederland gedwongen melk te laten weglopen. Friese bussen van Qbuzz werden van de weg gehaald, Arriva schrapte diensten in Drenthe en Groningen. In Emmeloord hield Connexion bussen binnen, omdat „een flink aantal chauffeurs” de standplaats niet kon bereiken. Wegen veranderden in ijsbanen. Bij glijpartijen op de A28, A32 en A37 waren tientallen auto’s en vrachtwagens betrokken. De N50 richting Kampen werd afgesloten. De gladheid in het noordoosten van het land houdt aan tot donderdagochtend, verwacht het KNMI. (NRC)