Wie dit spel wil spelen is een beetje masochistisch

‘Dit is Don’t Screw Up. Volg mijn instructies en maak geen fouten, zoals je ouders wel deden toen ze besloten jou ter wereld te brengen.’ De toon bij het spel van ontwikkelaar Shadow Masters is meteen gezet na het installeren en starten. Het doel is simpel: doen wat je verteld wordt. Don’t Screw Up is een aaneenschakeling van simpele opdrachten. Je moet binnen vier seconden bijvoorbeeld drie keer op het scherm tikken, swipen of tikken en je vinger op het scherm houden. Die instructies veranderen voortdurend in hun formulering dus fouten zijn snel gemaakt. Ga je de mist in, dan krijg je opbeurende teksten als: ‘Sommige baby’s vallen per ongeluk op hun hoofd. Jij bent overduidelijk met opzet tegen een muur gesmeten.’ Het is duidelijk dat je een beetje masochistisch moet zijn om Don’t Screw Up te spelen. Aangezien je dit gratis spel met bijbehorende advertenties hebt gedownload en waarschijnlijk ook weigert om de 2,20 euro om ze te verwijderen te betalen, ben je dat ook. Deze game zorgt voor vermakelijke zelfreflectie en zelfkastijding.