Regent het? Neem een minitentje voor op de fiets

Op crowdfundingsites wemelt het van de slimme fietsaccessoires. Extra remlichten, sloten die op bluetooth werken of knipperlichten voor in het stuur. De Nederlandse productontwerpers van fietsenmerk VanMoof hebben nu succes op Kickstarter met hun Boncho: een regenponcho voor op de fiets. Ze hebben die ontworpen in samenwerking met designerduo ME uit Taipei. Je trekt ’m aan zoals een poncho – met capuchon over je hoofd – maar de boncho is zo groot dat hij zich uitstrekt tot over je stuur. Dus een beetje als een tent op de fiets, zodat je handen en knieën ook droog blijven. Het werkt als zo’n pop-uptentje: hij klapt zichzelf makkelijk in en uit elkaar zodat-ie als klein pakketje opvouwbaar is. De ontwerpers hebben de Boncho in mintgroen en in grijs gemaakt. Het enige wat een beetje jammer is: je krijgt ’m pas in maart binnen. Voor de komende drie regenachtige maanden heb je er dus nog even niks aan.