‘Zwarte vrouwen pas echt onderbetaald in Hollywood’

Komiek en Oscarhost Chris Rock vindt dat Jennifer Lawrence pas echt over onderbetaling mag klagen als ze zwart is, zo liet hij in The New Yorker weten. Eind 2014 bleek uit uitgelekte e-mails van filmmaatschappij Sony dat de acteurs van ensemblekomedie American Hustle veel beter werden betaald dan de actrices: Amy Adams en Lawrence. Die schreef daar een ook in deze krant gepubliceerd opiniestuk over. Rock: „Je hoort haar klagen over mindere betaling omdat ze een vrouw is, maar als ze zwart was, zou ze pas echt mogen klagen. Zwarte vrouwen hebben het heel moeilijk in de showbusiness.” Cijfers tonen Rocks gelijk aan. Voor elke dollar die een acteur krijgt, ontvangt een actrice 79 cent, maar een zwarte actrice 64 cent. Latino-actrices krijgen overigens nog minder, 56 cent.