Ondernemingsraad V&D wil niet weer in zee met Sun

Het orgaan vraagt de curatoren om Sun uit te sluiten van biedingen op de failliete warenhuisketen.

Het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein.
Het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

De ondernemingsraad van V&D wil niet dat de warenhuisketen een doorstart maakt in de handen van Sun Capital. Het orgaan vindt de durfinvesteerder geen “serieuze optie” en hoopt dat de curatoren Sun uitsluiten van biedingen op het failliete V&D. Dat schrijft de OR volgens Nieuwsuur in een brief aan de medewerkers.

Voor het faillissement van V&D op Oudejaarsdag was het Amerikaanse Sun Capital ook al eigenaar van V&D. De investeerder slaagde er echter niet in de winkelketen weer winstgevend te maken en vroeg faillissement aan. Binnen de ondernemingsraad had niemand dat zien aankomen, zo schrijft het orgaan in de brief.

Ook directie ziet Sun niet zitten

Dat Sun nu met een doorstart mogelijk opnieuw eigenaar kan worden van de keten is voor de ondernemingsraad onbespreekbaar. De raad heeft dat aan de curatoren laten weten en die hebben toegezegd de bezwaren mee te nemen in hun afwegingen, zo schrijft de voorzitter. Een woordvoerder van de curatoren bevestigt dat de brief is verzonden.

Ook binnen de directie van het bedrijf bestaat veel weerstand tegen een doorstart onder Sun, zo schreef Het Financieele Dagblad eerder deze week al. Sun is naar verluidt een van de vele geïnteresseerden in het bedrijf. Het is onduidelijk of het bedrijf in zo’n geval in zijn geheel of in delen wordt verkocht.