Netflix breidt uit met 130 nieuwe landen

De videodienst is nu beschikbaar in 190 landen. China moet het nog zonder House of Cards doen.

Netflix-CEO Reed Hastings tijdens zijn presentatie op CES.
Netflix-CEO Reed Hastings tijdens zijn presentatie op CES. Foto Robyn Beck / AFP

Netflix is vanaf woensdag“wereldwijd” beschikbaar. Dat heeft CEO Reed Hastings aangekondigd op de technologiebeurs CES in Las Vegas. De videodienst wordt gelanceerd in nog eens honderddertig landen, waarmee het totaal op honderdnegentig komt, waaronder Nederland.

Volgens Hastings is het nog niet gelukt om Netflix in China te lanceren, maar worden de mogelijkheden nog altijd onderzocht. Ook op de Krim, in Noord-Korea en in Syrië is de dienst niet beschikbaar. Dat zou het gevolg zijn van beperkingen die de Amerikaanse overheid heeft opgelegd.

Netflix was beschikbaar in zeventien talen, waaronder Nederlands. Vanaf woensdag worden daaraan ook Arabisch, Koreaans en vereenvoudigd en traditioneel Chinees toegevoegd.

Op Netflix zijn televisieseries en films te zien op onder meer computers, tablets en smart-tv’s. Het bedrijf heeft ook eigen producties, waaronder House of Cards en Narcos. Voor komend jaar zijn nog eens 31 series, meer dan twintig films en documentaires, een aantal comedyspecials en dertig kinderseries aangekondigd.