Nowitzki bewijst zijn waarde

Dirk Nowitzki schiet de bal over Quincy Acy van Sacramento Kings.
Dirk Nowitzki schiet de bal over Quincy Acy van Sacramento Kings. Foto Jerome Miron/USA TODAY

Al achttien seizoenen is Dirk Nowitzki (37) actief in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) voor Dallas Mavericks en dinsdag bewees hij opnieuw zijn waarde. Zijn club won voor eigen publiek een spectaculaire wedstrijd tegen Sacramento Kings (117-116), mede door de inzet van de Duitser. De thuisploeg werkte met nog 1 minuut en 20 seconden op de klok een achterstand van 109-116 weg. Eerst scoorde Nowitzki een driepunter, daarna deed Deron Williams hetzelfde in de slotseconde. Williams (25 punten) en Nowitzki (23 punten) waren tevens de topscorers. Nowitzki ging twee weken terug Shaquille O'Neal voorbij op de topscorerslijst aller tijden van de NBA. Hij staat nu zesde met 28.708 punten. Alleen Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan en Wilt Chamberlain staan hoger op de lijst. (NRC)