Bernt Schneiders weg als burgemeester Haarlem

Bernt Schneiders (56) stopt deze zomer als burgemeester van Haarlem en wordt directeur van het VSBfonds, zo is dinsdag bekendgemaakt. Van Schneiders (PvdA), ook voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, was bekend dat hij interesse had om Johan Remkes (65) op te volgen als commissaris van de koning in Noord-Holland. De VVD’er kondigde onlangs aan nog twee jaar te willen blijven. Schneiders is tien jaar burgemeester van Haarlem en werd afgelopen oktober ook waarnemend burgemeester van het door aanhoudende conflicten geteisterde Bloemendaal. Het VSBfonds heeft een jaarlijks donatiebudget van 26 miljoen euro voor culturele en maatschappelijke doelen. Schneiders moet er „het maatschappelijke rendement” van de subsidies vergroten. (NRC)