Kunst markt

Wat pentekening van de onthoofding van Johannes de Doper, formaat 162×254 mm, toegeschreven aan Ferdinand Bol (1616-1680). Op 27 jan. te koop bij de veiling van de oude meesters uit de collectie van Alfred A.Taubman bij Sotheby’s in New York. Richtprijzen: 100.000-150.000 dollar.

Bijzonderheid afkomstig uit de collectie van Cornelis Ploos van Amstel (1726-1798), een van de belangrijkste kunstverzamelaars die Nederland heeft gekend. Achterop deze tekening staan door Ploos van Amstel gemaakte aantekeningen, waaruit blijkt dat hij deze tekening toeschreef aan Rembrandt.

Goede koop?Bob Haboldt, handelaar in oude meesters in Amsterdam, Parijs en New York: „Een hoge estimate en voor de toeschrijving aan Rembrandt-leerling Bol worden weinig argumenten gegeven. Voor dit niveau richtprijs zou het veilinghuis echt meerdere meningen moeten vermelden. Nu is het gissen voor kopers.”