In beeld

De kunst van alles wat je op een dag aanraakt

Heb je ooit nagedacht over alle dingen die je op een dag aanraakt? Fotograaf Paula Zuccotti houdt zich wel mee bezig met de dingen die ze zelf aanraakt en de dingen die anderen op een dag door hun handen laten gaan. Ze maakte er het fotoproject ‘Every Thing We Touch’ van. Voor het project hielden 62 mensen uit elf steden van over de hele wereld 24 uur lang minutieus bij wat ze aanraakten. Zuccotti legde al die voorwerpen neer en fotografeerde ze in één shot. Elk object werd één keer vastgelegd, ook de dingen die meerdere keren op een dag werden aangeraakt (denk: tandenborstel). Dingen als deurknoppen en grote objecten als treinen en banken deden niet mee. Het boek Every Thing We Touch: A 24-Hour Inventory of Our Lives van Paula Zuccotti verscheen onlangs bij Penguin UK.
Vivienne Sato (69), dragqueen uit Tokio.
Paula Zuccotti
Mol (37), special effect-artiest uit Buenos Aires.
Paula Zuccotti
Piedad (42), non uit Madrid.
Paula Zuccotti
ChaCha (32), DJ uit Shanghai.
Paula Zuccotti
David (23), cowboy uit Tucson.
Paula Zuccotti
Anna (2), een meisje uit Tokio.
Paula Zuccotti
Sonia (32), kok uit Londen.
Paula Zuccotti