In een ruimteschip op zoek naar bijzondere kristallen

Zoek jij – net als deze stokoude recensent – ook al jaren naar een spel dat dezelfde ervaring biedt als Solar Jet Man: Hunt for the Golden Warpship uit 1990? Die zoektocht is nog niet voorbij, maar Cavernaut van de Duitse ontwikkelaar Jan Schoenepauck (ofwel Einheit B) komt wel heel erg dicht bij deze klassieker. Je manoeuvreert in deze game een ruimteschip door gigantische grotten op zoek naar zogeheten Luminum-kristallen, waarmee upgrades voor je schip gekocht kunnen worden, evenals allerhande artefacten. Die laatste leveren spelers niets op behalve de voldoening van het vinden. Het besturen van het ruimteschip doe je door het scherm te kantelen en je geeft gas door op het scherm te drukken. Tijdens het ontdekken moet er regelmatig brandstof bijgetankt worden en moeten er power-ups verzameld worden om schade door botsingen met de rotswanden te herstellen. Cavernaut heeft een overzichtelijk minimalistisch voorkomen en de soundtrack is onheilspellend. Toch steekt het wel dat je niet – net zoals in Solar Jet Man – de astronaut los van het schip de omgeving kunt laten ontdekken.