Een kruising tussen Mario Kart en Harry Potter’s Zwerkbal

Blauwe balletjes verzamelen: het klinkt simpel, maar zorgt voor een adrenalinekick. Liever een vleugje nostalgie? Kies voor Cavernaut.

Spin-circle is misschien het beste te vergelijken met Zwerkbal uit de Harry Potter-boeken. Of trefbal. Of anders Mario Kart, zoals techblog Android Police dat doet. Het doet ook denken aan de wiskunde die je had op de middelbare school. Je begrijpt het al, het is moeilijk om dit eenvoudig ogende spel van Modoc Development in een hokje te stoppen. Je bestuurt een geel bolletje dat vastzit aan de omtrek van een grijs-gele cirkel. Dat is het circuit waarop je ofwel met de klok mee of tegen de klok in beweegt, door respectievelijk op de rechter- of linkerkant van het scherm te drukken. Zo verzamel je blauwe en paarse balletjes die op de cirkel verschijnen. Maar tegelijkertijd moeten wel rode en blauwe blokken ontweken worden die jou proberen kapot te beuken – net zoals de Beukers uit de boeken van J.K. Rowling, of het blauwe stekelige schild uit Mario Kart. Hoe simpel dit ook allemaal klinkt, spin-circle laat de adrenaline stevig door je lichaam pompen. Want één Beuker ontwijken is simpel, maar acht tegelijkertijd?