Eén artikel tegelijk a.u.b.

Stel je voor dat je dit leest terwijl er tien mensen om je heen staan te roepen, gebaren, fluiten en springen. Dan kan het uitlezen van een kort stukje tekst best lang duren. Zo werkt het bijhouden van sociale media in de ochtend ongeveer. Probeer Twitter te lezen en je moet van je volgers doorklikken op zeker tien artikelen. Ondertussen meldt iedereen zich op Whatsapp, mail en wachten de artikelen nog die je je had voorgenomen te lezen. Dat druist volledig in tegen de nieuwe trend van het monotasking. Multitasking is niet alleen uit, het is zelfs streng verboden door de experts. Flynx kan helpen de aandacht te stroomlijnen. De app laat je lees- en kijkwerk in de wachtrij zetten. Een klein rondje op je scherm met een cijfer laat zien wat er nog staat te wachten. Apps als Instapaper en Pocket doen hetzelfde, de verschillen zitten op detailniveau in vormgeving en gebruik. Flynx zegt het leeswerk op de achtergrond te zetten, maar het rondje in het beeld kan zich opdringen. Wie al voorzien is van een dergelijke app hoeft niet over te stappen. Wie zich nog oriënteert mag Flynx zeker overwegen.