Deze tennisser liet zich van zijn sportiefste kant zien

Jack Sock spoorde Lleyton Hewitt aan een beslissing van de lijnrechter aan te vechten.

Tennisser Jack Sock zorgde voor een opmerkelijk moment tijdens de Hopman Cup.
Tennisser Jack Sock zorgde voor een opmerkelijk moment tijdens de Hopman Cup. Via Business Insider

Hij had het niet hoeven doen, de Amerikaanse tennisser Jack Sock. De lijnrechter had een eerste service van de Australiër Lleyton Hewitt, zijn tegenstander in de Hopman Cup, net uit gegeven. Hewitt stond al klaar om nog een keer op te slaan. Sock hield hem tegen: “Die was in. Ik zou een challenge aanvragen.” Hewitt deed dit dus ietwat twijfelend maar. En het punt ging naar hem. Sock wordt nu geprezen vanwege zijn opmerkelijk sportieve houding.

Hewitt had immers zelf ook die challenge kunnen aanvragen als hij twijfelde over de beslissing van de lijnrechter. Dan was de zogenoemde Hawk-Eye, het computersysteem dat de baan van de bal volgt, ook ingezet. Maar hij leek al te berusten in een tweede service, of had geen idee dat zijn opslag mogelijk in was. Socks inmenging zorgde in ieder geval voor grappige beelden.

Hier met ondertitels via Business Insider:

De sportieve beslissing van Sock leverde hem lof op van het publiek en van Hewitt, maar niet genoeg goede karma om ook daadwerkelijk te wedstrijd te winnen. Tweevoudig grandslamwinnaar Hewitt, wiens tennispensioen nadert, versloeg Sock: 7-5, 6-4.

Deed hieraan denken

Socks sportiviteit deed terugdenken aan wat zijn landgenoot Tim Smyczek vorig jaar op de Australian Open tegen Rafael Nadal deed. Iemand uit het publiek schreeuwde toen door de service van de Spanjaard heen, waarna hij de bal uit sloeg. Smyczek zei toen tegen de scheidsrechter dat hij vond dat Nadal zijn eerste opslag opnieuw mocht doen.

Wat dit vooral zo speciaal maakte, is dat het ook daadwerkelijk op een zeer belangrijk moment gebeurde. Nadal serveerde namelijk voor de wedstrijd in een thriller van een vijfsetter en had het tegen de Amerikaan buitengewoon moeilijk. Nadal prees Smyczek achteraf ook uitgebreid.