Economie

Deze autofabrikant gaat de strijd aan met Tesla

Andere gave snufjes in de FFZERO1: een helm die de bestuurder van water (!) en zuurstof voorziet, "Aero tunnels" die de auto stabiliteit geven en de batterijen koelen, en een voorruit die met augmented reality informatie op de weg projecteert.
Andere gave snufjes in de FFZERO1: een helm die de bestuurder van water (!) en zuurstof voorziet, "Aero tunnels" die de auto stabiliteit geven en de batterijen koelen, en een voorruit die met augmented reality informatie op de weg projecteert. Foto AFP

Eindelijk heeft de wereld kennis kunnen maken met Faraday Future, een elektrische autofabrikant waar honderden miljoenen dollars in zijn geïnvesteerd, maar waar sinds de oprichting anderhalf jaar geleden weinig over bekend was. Deze week heeft het bedrijf op techbeurs CES luid en duidelijk van zich laten horen met de presentatie van de FFZERO1, een elektrische supercar met vier elektromotoren die bij elkaar meer dan 1.000 pk leveren.