Spelen Rio voor Nederland verder weg na nederlaag

De Nederlandse volleybalsters zijn in het olympisch kwalificatietoernooi in Ankara over de eerste horde gestruikeld. Oranje verloor maandag in de Turkse hoofdstad met 3-2 van Duitsland. Rio de Janeiro is door deze tegenvaller verder weg dan ooit. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti haalde zelden het hoge niveau van het succesvolle EK in eigen land (zilver). Dankzij vechtlust en overlevingsdrang kon het openingsduel worden gerekt tot vijf sets. Nederland moet nu Kroatië en gastland Turkije verslaan om ten minste tweede te worden in de poule en kans te houden op een olympisch vervolg. Alleen de winnaar van het OKT plaatst zich direct. De nummers twee en drie mogen in mei naar Japan voor de laatste gelegenheid zich te kwalificeren. (ANP)