Nu mag Zinedine Zidane het proberen

Rafael Benítez (55) heeft bij Real Madrid niet eens de kans gehad serieus mee te strijden om de hoofdprijzen. Slechts zeven maanden na zijn aanstelling staat de opvolger van de eerder dit jaar ontslagen Carlo Ancelotti alweer op straat.

De Fransman Zinedine Zidane (43) krijgt het grillige miljoenenelftal nu in handen. De oud-voetballer was eerder assistent-trainer van Real Madrid onder Ancelotti en had dit jaar het tweede elftal onder zijn hoede.

Het is nog maar anderhalve maand geleden dat voorzitter Florentino Pérez tijdens een speciaal belegde persconferentie openlijk achter zijn hoofdtrainer ging staan, die kort daarvoor met Real Madrid een pijnlijke 4-0 thuisnederlaag tegen Barcelona had geleden. Pérez gunde Benítez de tijd om het elftal op de juiste koers te brengen. Maar het lukt de Spanjaard geen moment om van de sterrenformatie een geoliede machine te maken.

Na het 2-2 gelijkspel zondagavond bij FC Valencia was het geduld van de clubleiding op. Real Madrid staat derde met vier punten achterstand op koploper Atlético Madrid. Pérez noemde het ontslag van Benítez vooral voor zichzelf een moeilijke beslissing.

Met sterspeler Zidane op het middenveld won Real Madrid onder andere de Champions League in 2002 en de Spaanse titel in 2003.