Lachen om 60 jaar bloopers bij het NOS Journaal

Dionne Stax die wakker lijkt te schrikken tijdens een live-uitzending. Pia Dijkstra die bij een weerbericht spreekt over “onweer met harde regen en hagelslag”.

Oud-presentator Gerard Arninkhof in de NOS-studio, gezien vanuit de regieruimte.
Oud-presentator Gerard Arninkhof in de NOS-studio, gezien vanuit de regieruimte. Foto Bart Maat / ANP

Het NOS Journaal bestaat vandaag zestig jaar. Aanleiding om op allerlei manieren stil te staan bij de honderden uren aan nieuwsuitzendingen die sinds 5 januari 1956 zijn gemaakt. En in zo’n overzicht mogen de grappigste bloopers natuurlijk niet ontbreken.

De NOS zou de NOS niet zijn, als dit overzicht niet zou worden geïntroduceerd door een presentator, in dit geval Rob Trip. Daarna zien we in vijf minuten oude en nieuwe gezichten voorbijkomen. Van Dionne Stax die wakker lijkt te schrikken tijdens een live-uitzending, tot Pia Dijkstra die bij een weerbericht spreekt over “onweer met harde regen en hagelslag”.

De NOS stond ook op andere manieren stil bij de verjaardag van het Journaal. Zo werden de uitzendingen dinsdag gepresenteerd door negen oud-presentatoren, onder wie Noraly Beyer, Eva Jinek en Maartje van Weegen. Vanavond wordt nog een terugblik met een aantal oud-presentatoren uitgezonden (NPO 2, 21.15-21.50u).

60 jaar NOS Journaal: de bloopers

In de afgelopen zestig jaar ging er ook wel eens wat mis vlak voor en tijdens de uitzendingen. Een overzicht van deze bloopers:

Posted by NOS on Tuesday, January 5, 2016