Nog tot woensdag gladheid op wegen

Het verkeer in het noorden en noordoosten van Nederland moet nog tot en met deze dinsdagochtend rekening houden met ijzel. Afgelopen nacht gold daar nog „extreem weer”. Het KNMI had voor de Waddeneilanden de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en het noordelijk deel van Flevoland en het noorden van Overijssel code oranje afgegeven wegens grootschalige ijzel. De ijzel kan tot het einde van dinsdagochtend aanhouden. Dinsdagmiddag wordt het overwegend droog, maar de gladheid kan aanhouden tot woensdagochtend, aldus het KNMI.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de vijf noordoostelijke provincies sinds maandagavond de weg niet op te gaan als dat niet per se noodzakelijk is. Er zal sprake zijn van zeer gevaarlijke rijomstandigheden in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. (ANP)