Media

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media vandaag.

Alleen bedrijven kopen meer auto’s

Heb je geen bak van de zaak? Kleine kans dat je dan een nieuwe auto koopt. In 2015 kochten particulieren minder auto’s dan in het jaar daarvoor, schrijft de Volkskrant op basis van nieuwe cijfers.

Maar bedrijven kochten juist wel nieuwe auto’s, want dat was vorig jaar fiscaal gunstiger dan dit jaar. Dus vooral in december werden nieuwe auto’s ingeslagen.

Legaliseren internetgokken dichterbij

Op internet gokken. Het mag nog niet in Nederland maar het is de verwachting dat dit snel verandert. Dat schrijft de Telegraaf vandaag.

Regeringspartijen VVD en PvdA hebben een wetsvoorstel ingediend om voor de hele gokmarkt een belastingtarief in te voeren, schrijft de krant. In eerdere plannen hoeven onlinecasino’s minder belasting te betalen. Daar was de Tweede Kamer tegen. Het nieuwe plan lijkt op meer steun te kunnen rekenen.

Lobbyisten bakkeleien over rol beroepsorganisatie

Gedoe onder lobbyisten over de Beroepsorganisatie voor Public Affairs. De Haagse lobbyist Rob Meines keert zich tegen de rol van de beroepsvereniging als een soort toezichthouder. Dat zegt Meines, oud-journalist van NRC, in het Financieele Dagblad.

De beroepsorganisatie wil middels cursussen, een klachtenorgaan en gedragsregels uitgroeien als een soort keurmerk voor de branche, schrijft het FD. Dit nadat de politieke druk op lobbyisten groeit om transparanter te zijn hoe ze te werk gaan.

Meines, een van de meer bekendere mannen achter schermen, is met zijn kantoor geen lid van organisatie. Hij zegt liever door een nieuwe wet gereguleerd te worden dan door een beroepsorganisatie.