Zeker elf doden bij aardbeving Zuid-Azië

Het epicentrum lag in Noordoost-India en de beving had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter.

Soldaten en reddingswerkers ruimen puin in Imphal.
Soldaten en reddingswerkers ruimen puin in Imphal. Foto Bullu Raj / AP

Bij een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter zijn minstens elf mensen gedood in Zuid-Azië. In ieder geval 200 zijn er gewond geraakt. De aardbeving vond maandagochtend plaats in de staat Manipur in het noordoosten van India, meldt Reuters. Het epicentrum lag 29 kilometer ten oosten van de stad Imphal.

Daken en gebouwen in Imphal stortten in. Stroom en telefoonverbindingen zijn uitgevallen. Reddingwerkers zouden nog op zoek zijn naar bouwvakkers die mogelijk onder het puin van een gebouw in aanbouw terecht zijn gekomen.

De getroffen regio

Volgens ziekenhuizen zijn er ook nog 33 zwaargewonden. De Indiase premier Modi zei in contact te staan met de regio, maar vrijwilligers in Imphal bekritiseerden de reactie van de regering, zegt Reuters. Het leger heeft volgens hen niet voldoende middelen om het puin te ruimen.

Twitter avatar narendramodi Narendra Modi Manipur CM Shri Okram Ibobi Singh and I had a telephone conversation. We discussed the post-earthquake situation in Manipur & Northeast.

Ook buiten India was de aardbeving voelbaar. Reuters schrijft dat vijf van de elf doden vielen in Bangladesh. Ze zouden door hartaanvallen omgekomen zijn. 90 mensen raakten gewond. In de Himalaya in Nepal en zelfs in de hoofdstad van Myanmar, Yangon, 1200 kilometer verderop, werd de schok gevoeld.