Van Gaal en Hiddink goed van start in 2016

Voor twee van de drie Nederlandse trainers in de Engelse Premier League is 2016 goed begonnen. Louis van Gaal won sinds 21 november 2015 niet meer, maar zegevierde zaterdag weer eens met zijn Manchester United. Swansea City werd op Old Trafford met 2-1 verslagen, onder meer dankzij een beeldschone treffer van Wayne Rooney.

De spits, die pas zijn derde van het seizoen maakte, rondde een voorzet van Anthony Martial achter het standbeen af. Voor Rooney was het zijn 188ste doelpunt in de Premier League, alleen Alan Shearer maakte er meer (260). United staat nu vijfde in de Premier League, negen punten achter koploper Arsenal.

Ronald Koeman verloor met Southampton van Norwich City (1-0), maar Guus Hiddink won voor het eerst met Chelsea. Uit tegen Crystal Palace werd het 0-3, dankzij doelpunten van Oscar, Willian en Diego Costa. Zo is Chelsea na twee wedstrijden onder Hiddink nog zonder nederlaag of tegendoelpunt. Aanvoerder John Terry zei in een interview met Sky Sports: „Ik zag vandaag weer wat terug van het Chelsea van vorig jaar.” Domper was het vroege uitvallen van sterspeler Eden Hazard, zijn blessure oogde ernstig.

In de Spaanse competitie is Atlético Madrid de nieuwe koploper. De tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League boekte een krappe zege op Levante (1-0). Barcelona speelde gelijk in de derby tegen Espanyol (0-0), Valencia - Real Madrid werd 2-2. (NRC)