Een slimme én hippe lamp

Een beetje gadgetliefhebber kan de lampen in huis al aan en uit doen met een app. Deze slimme lamp Fluxo - nu op kickstarter heel populair - gaat nog een stapje verder. Het ziet eruit als een simpele hanglamp met wit led-licht. Maar met de bijbehorende app kun je precies instellen waar de lichtbundel heen moet schijnen. Die poster aan de muur uitlichten? Dan veeg je met je vinger op je smartphone naar de richting van de muur toe. Liever het licht recht onder de lamp? Dan druk je in het midden van je smartphoneschermpje. Hoe harder je drukt, hoe feller het licht wordt. De lamp kan ook van kleur veranderen, zoals je bij de meeste ‘slimme’ lampen wel ziet. Hij onthoudt verder bepaalde moods: met heen en weer swipen ga je van romantisch naar feest- of werklicht. Er zit ook een sensor in die registreert of er nog wel iemand in de kamer aanwezig is. Zo niet, gaat het licht uit. Voor wie zich zorgen maakt of-ie superlelijk is omdat het allemaal nogal nerderig klinkt: de lamp won een prijs op de London Design Award 2015.