Curatoren maken haast met verkoop V&D

Partijen die interesse hebben in een overname van retailbedrijf V&D of delen ervan, hebben tot eind deze week de tijd om een concreet voorstel in te dienen.

La Place in Zoeterwoude.
La Place in Zoeterwoude. Foto Lex van Lieshout / ANP

Partijen die interesse hebben in een overname van retailbedrijf V&D of delen ervan, hebben tot eind deze week de tijd om een concreet voorstel in te dienen. Dat meldt een woordvoerder van de keten maandag.

Tientallen serieuze partijen hebben interesse getoond in de failliete warenhuisketen en zijn uitgenodigd om een voorstel in te dienen, aldus de woordvoerder. Van de curatoren hebben zij een speciaal memorandum ontvangen met daarin alle informatie die ze nodig hebben om een bod te kunnen uitbrengen. De woordvoerder:

“Volgende week wordt daaruit een selectie gemaakt en zal worden doorgepraat met de meest kansrijke partijen.”

Faillissement

Het warenhuis Vroom & Dreesmann werd in 1887 in Amsterdam opgericht door de zwagers Willem Vroom en Anton Dreesmann. V&D, waar ook restaurantketen La Place toe behoort, werd op oudejaarsdag failliet verklaard. De week ervoor kreeg het concern uitstel van betaling. De winkels en restaurants van V&D blijven voorlopig open. In afwachting van een mogelijke doorstart worden de circa tienduizend werknemers nog een aantal weken doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.

Alle vestigingen van V&D in Nederland:

Waar is het misgegaan?

V&D verkeert al decennia in een identiteitscrisis, schreef economieredacteur Barbara Rijlaarsdam eind december in NRC. Rijlaarsdam:

“Waar concurrenten als de Bijenkorf en Action of Primark een duidelijk profiel hebben, zit V&D er net tussenin. Het is zo’n winkel waar je naartoe gaat als je iets zoekt, meestal een product van praktische aard, maar niet weet waar je dat kunt vinden. V&D is niet heel goedkoop, niet heel bijzonder en zeker niet verrassend of inspirerend. Daar hebben de achtereenvolgende topmannen de afgelopen jaren geen verandering in kunnen brengen.”