Van Gaal wint eindelijk weer met Manchester, Hiddink behaalt eerste overwinning met Chelsea

Voor twee van de drie Nederlandse trainers in de Engelse Premier League is 2016 goed begonnen. Louis van Gaal won na zes duels zonder zege eindelijk weer eens met zijn Manchester United. Laagvlieger Swansea City werd op Old Trafford met 2-1 verslagen, onder meer dankzij een beeldschone treffer van Wayne Rooney. De spits, die pas zijn derde van het seizoen maakte, rondde een voorzet van Anthony Martial achter het standbeen af. Voor Rooney was het zijn 188ste doelpunt in de Premier League, alleen Alan Shearer maakte er meer (260). Manchester United staat nu vijfde in de Premier League, negen punten achter koploper Arsenal.

Guus Hiddink won voor het eerst als interim-trainer van Chelsea. Uit tegen Crystal Palace werd het 0-3, dankzij doelpunten van Oscar, Willian en Diego Costa. Zo is Chelsea na twee wedstrijden onder Hiddink nog zonder nederlaag of tegendoelpunt . Aanvoerder John Terry zei in een interview met Sky Sports: „Ik zag vandaag weer wat terug van het Chelsea van vorig jaar.” Domper was alleen het vroege uitvallen van sterspeler Eden Hazard, zijn blessure oogde ernstig.

De derde Nederlandse trainer, Ronald Koeman, verloor met Southampton van Norwich City (1-0). Hij staat met zijn ploeg staat nu dertiende.

In de Spaanse competitie is Atlético Madrid de nieuwe koploper. Atlético boekte een benauwde zege op Levante (1-0). Het is wel duidelijk wat de kracht is van de aankomende tegenstander van PSV in de Champions League: de ijzersterke defensie. In achttien duels kreeg Atlético pas acht tegentreffers. (NRC)