Automobilist A2 verdacht van poging tot doodslag

Deze verdenking is strenger dan gebruikelijk. Bij het ongeluk kwam een automobilist om het leven.

De plek van het ongeval op de A2 afgelopen woensdag.
De plek van het ongeval op de A2 afgelopen woensdag. Ginopress / ANP

De veroorzaker van het dodelijke ongeluk op de A2 woensdag wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van poging tot doodslag. Dit meldt het OM. De automobilist zit vast en verschijnt donderdag 14 januari voor de rechter.

Vorige week woensdag reed de verdachte met hoge snelheid ter hoogte van Maarssen op zijn voorganger in. Deze auto sloeg vervolgens over de kop. Een man kwam om het leven en zeven anderen raakten gewond. De snelweg van Amsterdam naar Utrecht is vervolgens urenlang afgesloten geweest.

Poging tot doodslag

De verdenking van poging tot doodslag is een ernstigere aanrekening dan gebruikelijk, volgens een woordvoerder van het OM. De kans dat de verdachte met opzet het ongeluk heeft veroorzaakt is namelijk groter dan normaal. Hij reed namelijk dusdanig hard, dat je kunt aannemen dat de kans op een ongeluk groter was geworden.