Zeeslagje na een natuurramp

In de dystopische toekomst waarin Fortress: Destroyer zich afspeelt is de wereld een keer niet het slachtoffer van buitenaardse wezens, monsters of zombies. Na een natuurramp waardoor de zeespiegel dramatisch is gestegen, leven mensen in angst voor de piraten van Blackwater. Jij maakt met je schip deel uit van het verzet. En dat is onverwacht leuk. Je bestuurt je schip door je vinger over het scherm te slepen, of gewoon de plek aan te tikken waar je heen wilt. Schieten werkt op dezelfde manier. Het is de truc om zoveel mogelijk vijanden op te blazen, raketten en torpedo’s te ontwijken terwijl je de missiedoelen probeert te voltooien. Gedurende de game kan je het schip aanpassen en sterker maken. Fortress: Destroyer doet zowel grafisch als qua interface denken aan de zeeslagen uit de Command & Conquer-reeks. Maar dan met een arcadesmaakje, en dat is zeker geen straf.