Klaasen en Barney winnen

Jelle Klaasen vrijdag in actie tegen Alan Norris.
Jelle Klaasen vrijdag in actie tegen Alan Norris. Foto Steve Paston/AP

Ware thrillers op het WK darts vrijdag, met voor Nederland de maximale score: Jelle Klaasen plaatste zich eerst ten koste van Alan Norris voor de halve finale en later deed Raymond van Barneveld hetzelfde met een overwinning op Michael Smith. Beide mannen konden hun partij in extremis in 5-4 naar zich toe trekken. Klaasen kwam twee keer terug van een achterstand. De Brit liep uit naar 3-1 en leek op weg naar een duidelijke zege, maar Klaasen herpakte zich zoals hij dat eerder deze week ook deed tegen zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor. Toen Klaasen ondanks de druk van Norris terugkwam tot 4-4, was het verzet van de Brit gebroken. Klaasen neemt het zaterdag in de halve finale op tegen Gary Anderson, de titelverdediger. Van Barneveld raakte in zijn wedstrijd tegen Michael Smith met 3-0 achter, maar wist zijn Engelse rivaal alsnog te verslaan. De Hagenaar strijdt zaterdag tegen Adrian Lewis of Peter Wright om een plaats in de eindstrijd. (NRC)