Een bril voor iedereen

In 2016 wordt professionele virtual reality bruikbaar voor iedereen. Het bedrijf Oculus brengt een dezer maanden de consumentenversie van hun door vroege gebruikers als geweldig ervaren VR-bril Oculus Rift op de markt – zo’n zwarte ‘doos’ die je als een skibril op je hoofd zet en die je midden in een andere wereld brengt. Voor optimaal gebruik krijg je er ook meteen een Xbox One Wireless Controller bij. Halverwege het jaar komt Sony met hun variant: de PlaystationVR. De combinatie met spelcomputers is de reden dat we hier wel durven beweren dat Virtual Reality in 2016 echt zal doorbreken. Ook voor niet-gamers wordt 2016 het jaar waarin ze met virtual reality in aanraking komen: KRO-NCRV gaat VR-journalistiek maken. De New York Times deed dat al, en er zullen ongetwijfeld veel media volgen. (LW)