Veldrijder Wout van Aert wint bij de Grand Prix Sven Nys van Sven Nys

Veldrijder Wout van Aert (21) heeft vrijdag in het Belgische Baal de Grand Prix Sven Nys gewonnen. Deze race is vernoemd naar de Baalse wielrijder Sven Nys, die nu zelf tweede werd. Van Aert reed solo naar de finish en heeft daarmee nu vijf van de zeven wedstrijden in de Bpost Bank Trofee gewonnen. Hij verdedigt op 6 februari tijdens de achtste en laatste wedstrijd in Sint-Niklaas een voorsprong van 6.53 minuten op zijn landgenoot Kevin Pauwels. Nys volgt op 9.24 minuten. Van Aert ontsnapte in Baal al snel uit het peloton. Nys probeerde hem nog te achterhalen maar kwam ten val. Hij eindigde uiteindelijk als tweede, met meer dan een minuut achterstand op de verdiende winnaar. Nys schreef de wedstrijd in Baal al twaalf keer op zijn naam. „Maar nu voelde de tweede plaats als een zege. Op Van Aert staat op dit moment geen maat”, zei de veldrijder die bezig is aan zijn laatste seizoen. (ANP)