Twaalf uur Borgen op de planken

Voor toneelliefhebbers met een serieverslaving : het Noord Nederlands Toneel brengt de Deense serie Borgen, over het wel en wee van premier Birgitte Nyborg op toneel. En niet zomaar samengevat in een voorstelling van anderhalf uur, nee, twee complete seizoenen in een marathon van twaalf uur, die het beste van bingen op de bank combineert met het de bekoringen van schouwburgbezoek. Het gezelschap speelt het hele verhaal in afleveringen, waarvan je er gerust één kan missen, want net als bij een serie spelen de acteurs een terugblik voor elke nieuwe aflevering. Schrijver van de serie, en tevens bekende tv-kok Adam Price stelde een speciaal Borgen-menu samen dat aansluit bij het dieet van politici (verwacht veel slimme, Deense variaties op fastfood). En wanneer de politici eten, eet het publiek ook.

Vanaf 12 maart. Inl.: nnt.nl (HW)