Hoe de mens weer de baas wordt over de machine

In de ex-gevangenis aan het Utrechtse Wolvenplein vindt vanaf februari de ambitieuze tentoonstelling Hacking Habitat plaats. Curator Ine Gevers selecteerde hiervoor werk van ruim tachtig internationale kunstenaars, onder wie Susan Hiller, Johan Grimonprez, William Kentridge en Pedro Reyes. Hacking Habitat gaat over de rol van technologie in ons leven en vraagt zich af hoe de relatie tussen mens en machine hersteld kan worden. Alle kunstvormen komen hierbij aan bod: schilderkunst en installaties, maar ook theater, film, interactieve games en geluidswerken. Ook worden wetenschappers en auteurs uitgenodigd om lezingen en workshops te geven. Samen laten ze zien hoe we de regie weer zelf in handen kunnen nemen. 26 febr t/m 6 juni, Gevangenis Wolvenplein, Utrecht. (SS)