Padel heb je zo onder de knie

In 2016 ga je horen over padel, of er zelf aan doen. Padel zit tussen tennis en squash in. Squash omdat je gebruikmaakt van de glazen zij- en achterwanden. Tennis vanwege de tennisballen, de puntentelling en omdat je tegenover elkaar staat met een net ertussen. Het racket is een veredeld beachballbatje.. In Nederland zijn er in 2015 10 padellocaties bijgekomen. Het totaal ligt daarmee op 18, volop ruimte om te groeien dus. Nu al telt Nederland volgens de padelbond 5.000 padelaars en veel mensen informeren bij de bond naar de sport. Ondertussen loopt het aantal tennissers in Nederland terug, naar nu 605.000. Vorig jaar is in Nederland voor het eerst een EK georganiseerd. De sport is snel, sexy en toegankelijk. Anders dan tennis heb je het gauw onder de knie, reden genoeg om het eens te proberen. (LW)