Puzzelen met bellen

Maestria is een sprookjesachtige puzzelgame waarin je met prinses muziek moet maken. Voor echte zeebonken is er Fortress: Destroyer: een futuristische variant van zeeslagje.

Monument Valley was met recht een van de beste games voor Android-, iOS- en Windows Phone apparaten van 2014. Het is dan ook niet gek dat andere ontwikkelaars leentjebuur spelen bij deze klassieker.

In het geval van Maestria herken je meteen de minimalistische MC Escher-achtige isometrische 3D-levels terug die Monument Valley zo bijzonder maakten. In Maestria is het doel – in tegenstelling tot de klassieker van 2014 - niet om door gepuzzel de hoofdpersoon van plek A naar B te krijgen, maar om muziek te maken. In elk van de meer dan 160 levels liggen bellen verspreid die in een specifieke volgorde moeten klinken. Dat doe je door de hoofdpersoon - een sprookjesprinses – te verplaatsen. Door op haar te drukken ontstaat een golf die de instrumenten bespeelt.

Dit is allemaal minder eenvoudig dan het klinkt. Maestria is een heerlijke puzzelgame om jezelf in te verliezen, maar verwacht niet dezelfde verrassingen als bij Monument Valley.