Manchester United begint nieuwe jaar met overwinning

De overwinning was hard nodig voor de geplaagde coach Louis van Gaal.

Louis van Gaal tijdens de match tegen Swansea City.
Louis van Gaal tijdens de match tegen Swansea City. Foto ANP/EPA/PETER POWELL

Manchester United heeft thuis met 2-1 gewonnen van Swansea City. Het is de eerste overwinning voor de ploeg van trainer Louis van Gaal sinds 21 november. De Fransman Anthony Martial kopte de 0-1 binnen, waarna Gylfi Sigurdsson de gelijkmaker scoorde. De in het verleden zwaar bekritiseerde Martial tekende ook voor de assist bij de (fraaie) goal van Wayne Rooney:
https://www.youtube.com/watch?v=g3ArbaClY-k

De overwinning is zeer belangrijk voor Van Gaal. De Nederlandse coach staat de laatste onder zware druk bij de Britse voetbalclub: de ploeg speelde zeven keer gelijk en verloor liefst vier keer. Tegen Chelsea speelde Manchester United een stuk beter, maar dat betaalde zich niet uit in een klinkende overwinning: het bleef 0-0 tegen de Londense club die kort daarvoor nog Guus Hiddink als interim-trainer had aangetrokken. Volgens Van gaal is dit “een mooie manier om aan het nieuwe jaar te beginnen.” Manchester staat nu vijfde in de Premier League en kan dus nog steeds de aansluiting vinden bij de top.

Door de tegenvallende resultaten namen de geruchten toe dat Van Gaals vertrek bij Manchester aanstaande zou zijn. In een interview na het gelijkspel tegen Chelsea liet de trainer echter weten niet aan opstappen te denken:

“Ik heb een contract, dat dien ik uit. Hoeveel vragen heb je nog?