Het olympische jaar begint op binnenzand

Foto Bastiaan Heus
Foto Bastiaan Heus

Zo’n lentewinter is niet te voorzien, vandaar dat Sven Vismans en Wessel Keemink dit weekend niet buiten in de Aalsmeerse zon op het beachvolleybalzand staan, maar binnen onder de lampen van een voormalige bloemenveilinghal die nu als ‘The Beach’ door het leven gaat. Het is een beetje zoals de narcissen die vanuit de kassen van het Westland zien hoe hun buitenbroertjes eigenlijk een stuk sneller groeien. Niet dat Vismans (27) en Keemink (22) kasplantjes zijn. Memorabel was hoe de mannen zich vorig voorjaar in het knock-out-wildcardtoernooi naar het laatste deelnamebewijs voor het wereldkampioenschap vochten – uiteindelijk vonden ze op de Dam hun Waterloo.

De Dam was mooi, maar is natuurlijk geen Copacabana. Als alles loopt volgens plan is het deze zomer niet het Aalsmeerse binnenzand dat opstuift onder hun voeten, maar echte Braziliaanse korrels. De eerste stap zetten ze 36 uur na de nieuwjaarschampagne, maar vorig jaar bewezen ze met een tweede plaats op hetzelfde toernooi dat ze weinig hersteltijd nodig hebben. En misschien is er zondag na de finale een cocktail toe – om te oefenen voor deze zomer.

Tekst Foto Bastiaan Heus