Enkel voor geduldige wegpiraten

De soundtrack van Breakneck doet meteen denken aan die van Disneyfilm Tron Legacy (2010), en dat is een dikke plus voor de game van ontwikkelaar Prodigy Design. De toon is meteen gezet voor een spel dat veel weg heeft van de futuristische racer Wipeout. Alleen biedt Breakneck iets meer bewegingsvrijheid; de racebanen zijn uitgestrekte velden in plaats van begrensde banen. Je bestuurt de gevleugelde gevaartes door simpelweg links of rechts van het scherm te tikken, je gaat sneller door beide kanten van het scherm tegelijkertijd vast te houden. De levels van Breakneck spelen zich af op vervallen industriële gebieden op buitenaardse planeten. De graphics zijn subliem, maar de rekenkracht die hier voor nodig is, zorgt ervoor dat het spel op sommige apparaten hapert. Bij een spel dat draait om snelheid is dat dodelijk voor het genot. De drukke menu’s zorgen er ook voor dat Breackneck al snel onoverzichtelijk wordt. Mits je veel geduld hebt is dit spel zeker een aanrader.