m/v van de week siegfried woldhek

210 mensen met oogletsel, acht mensen die een hand verloren en nog 356 met andere verwondingen.

Dat zijn de cijfers van de vorige jaarwisseling. Ook deze jaarwisseling waren er weer ongelukken.

Redenen genoeg voor aanhoudend protest van particulieren en organisaties tegen consumentenvuurwerk. Als je hun manifesten leest is het nauwelijks voor te stellen waarom toch voor miljoenen euro’s aan vuurwerk werd afgestoken. Daarom een aantal argumenten ‘voor’, bij elkaar gesprokkeld op internet.

Kritischehouding.nl: eerst Zwarte Piet en nu dit. Over vuurwerkshows van de gemeente: die raken iedere belastingbetaler, ook burgers die niet van vuurwerk houden betalen mee. Tegenvuurwerkverbod.nl: overlast illegaal vuurwerk voorkom je niet met verbod, de verkoop ervan zal toenemen. Behoudconsumentenvuurwerknederland.nl: Geldverspilling? Hoeveel geld verdrinkt men niet ieder weekend met stappen om de doodeenvoudige reden dat men zich vermaakt?