Zangeres Natalie Cole overleden

Grammy-winnares stierf waarschijnlijk aan hartproblemen. Ze werd 65 jaar.

Natalie Cole in 2014.
Natalie Cole in 2014. Herbert Neubauer / EPA

Natalie Cole, Grammy-winnend zangeres, is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldt persbureau Reuters. De dochter van de beroemde jazzzanger Nat King Cole was al een tijdje ziek en had diverse concerten in het nieuwe jaar geannuleerd. Ze overleed in een ziekenhuis in Los Angeles.

Volgens de Amerikaanse showbizzwebsite TMZ zouden hartproblemen de doodsoorzaak zijn geweest. Die hartproblemen zouden zijn ontstaan na een niertransplantatie in 2009. Cole moest de niertransplantatie ondergaan omdat ze leed aan Hepatitis C. Cole worstelde in het verleden met drugsproblemen.

Cole scoorde in 1991 een grote hit met Unforgettable, een virtueel duet met haar beroemde vader die al was overleden voordat zij aan haar solocarrière begon. Toen zijn dochter 15 was, stierf hij aan longkanker.

Unforgettable en het album waarvan dat nummer afkomstig was, leverde Cole drie van haar in totaal negen Grammy’s op. Er werden 14 miljoen exemplaren van de plaat verkocht.