Verdachten plannen voor aanslag Brussel weer vrij

Twee hoofdverdachten, Said S. en Mohammed K. van motorclub Kamikaze Riders, blijven vastzitten.

Politie in het centrum van Brussel.
Politie in het centrum van Brussel. Marcel van Hoorn / ANP

De laatste drie verdachten die mogelijk iets te maken hebben met plannen om aanslagen te plegen tijdens de oudejaarsfeesten in Brussel zijn na verhoor vrijgelaten. Dit heeft het Federaal Parket in Brussel vrijdag laten weten.

De politie hield donderdag in verschillende Belgische plaatsen zes personen aan, nadat huiszoekingen waren gedaan in onder meer de wijken Molenbeek en Anderlecht. Drie van die verdachten werden na verhoor meteen weer vrijgelaten. De overige drie zijn nu ook op vrije voeten gesteld.

De Belgische justitie zegt geen verdere informatie over de vrijlating te verstrekken.

Said S. en Mahammed K. blijven wel vastzitten

De aanhoudingen volgden op de arrestatie van twee mannen, afgelopen woensdag, die aanslagen zouden willen plegen in Brussel. Deze twee mannen, Said S. en Mohammed K., blijven de komende maand wel vastzitten.

Ze zouden tijdens Oud en Nieuw op verschillende plaatsen in Brussel aanslagen hebben willen plegen “in de stijl van Parijs”. Zij oefenden voor deze aanslagen in de Ardennen.

S. en K. zijn lid van de Kamikaze Riders, een motorclub die rechtstreekse banden heeft met het opgedoekte Sharia4Belgium. Ze zouden hun plannen hebben beraamd in het clubhuis van de motorbende.

Nadat de aanslagplannen woensdag bekend waren geworden, zijn de oudejaarsfeesten in Brussel en de bijbehorende vuurwerkshow afgelast.