Twee ontvoerde mannen Breda terecht

Gino Heeren en Rien de Koning werden dinsdag bij een garagebedrijf ontvoerd. Het OM loofde 10.000 euro uit om ze terug te vinden.

Camerabeelden vrijgegeven door de politie waarop te zien is hoe de twee mannen worden ontvoerd.
Camerabeelden vrijgegeven door de politie waarop te zien is hoe de twee mannen worden ontvoerd. ANP / Politie

Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) zijn weer terecht. De mannen werden dinsdag in Breda ontvoerd. Aan het begin van de nieuwjaarsnacht werd het duo gevonden in een buitengebied bij Ulicoten, nabij Breda, meldt de politie West-Brabant.

De mannen vertelden in een eerste verhoor dat ze in een loods werden vastgehouden en op een zeker moment konden ontsnappen. Ze sloegen alarm bij de buren. Inmiddels zijn ze terug bij hun familie.

“Ze zijn in goede gezondheid,” zegt een woordvoerder van de politie. “De eerste prioriteit was het terugvinden van de mannen in goede gezondheid. Dat is gelukt. Nu gaan we verder onderzoek doen naar de toedracht.”

Pressiemiddel

De woordvoerder zegt dat de meest waarschijnlijke situatie is dat het gaat om een ontvoering in het criminele circuit: “Dat betekent niet dat de mannen zelf crimineel zijn. We vermoeden dat ze gebruikt zijn als pressiemiddel. Het duo zou bijvoorbeeld bevriend kunnen zijn of familiaire banden kunnen hebben met mensen die wel in het criminele circuit zitten. Dat wordt ook nog onderzocht.”

Over wie de ontvoering gepleegd hebben, is nog niks bekend. In het eerste verhoor hebben de mannen daar volgens de politie niet over gepraat: “Je moet je voorstellen dat ze heel wat hebben meegemaakt. De slachtoffers zullen de komende dagen nog vaker verhoord worden om achter de toedracht te komen.”

Beloning

Het Openbaar Ministerie loofde donderdag een beloning uit voor de tip die kon leiden naar het terugvinden van het ontvoerde duo. De mannen werden dinsdag uit een garagebedrijf in Breda ontvoerd.

Op beelden die de politie vrijgaf is te zien hoe de twee mannen in een blauwe Volkswagen worden gedwongen. Een van de daders droeg een zwart jack met een politielogo erop.