Terugkijken: Oudejaars ’15 van Herman Finkers

Het was voor het eerst dat Finkers een Oudejaarsconference gaf. En het was nooit eerder live.

Screenshot Oudejaarsconference

Het nieuwe jaar is begonnen, dus we moeten eigenlijk vooruitkijken. Maar mocht je toch nog erg gehecht zijn aan 2015 en met Oud en Nieuw iets anders gedaan hebben dan voor de tv zitten, kijk hier dan vooral nog even de Oudejaarsconference van Herman Finkers terug.

Het was voor het eerst dat Finkers de Oudejaarsconference op tv uitvoerde. Ook voor het eerst: de Oudejaarsconference was live, vanuit de Schouwburg in Leiden. Als veiligheidsmaatregel was de traditionele cabaretafsluiting van het jaar ook een dag eerder opgenomen. Mocht er iets technisch mis zijn gelopen, dan zou de tape zijn gestart. “Dat wordt de kijker dan ook duidelijk gemaakt,” zei Finkers daarover tegen RTV Oost.

Finkers staat al sinds 1979 op het podium maar deed nog nooit eerder een conference. Op aanraden van zijn vrouw meldde hij zich toch bij de VARA om de conference te doen.

In 2000 stopte Finkers met optreden; het ontbrak hem naar eigen zeggen aan nieuwsgierigheid. Toen hij kort na zijn stop ziek werd, stelde hij zijn terugkeer voor onbepaalde tijd uit. Bij de Almeloër werd een vorm van leukemie geconstateerd. In 2005 werd bekend dat Finkers weer bezig was aan een show, die in 2007 klaar was: “Na de Pauze”.