Auto rijdt in op militaire patrouille bij Franse moskee

Soldaten openen vuur op auto. Bestuurder, soldaat en oudere moskeebezoeker gewond.

De auto die inreed op een militaire patrouille bij een moskee in Valence.
De auto die inreed op een militaire patrouille bij een moskee in Valence. Patrick Gardin / AFP

Zeker drie mensen zijn gewond geraakt toen een auto vrijdag inreed op een militaire patouille die een moskee in het Franse Valence bewaakte. Een soldaat en een 72-jarige islamitische man raakten lichtgewond. De bestuurder van de auto raakte zwaargewond, nadat soldaten het vuur openden op de auto. Dat meldt persbureau Reuters.

De militairen die de moskee bewaakten, sommeerden de auto eerst te stoppen. Toen de bestuurder dat niet deed, opende de patrouille het vuur op het voertuig, aldus de krant Le Parisien. De auto zou twee keer hebben geprobeerd op de militairen in te rijden.

Een van de militairen liep verwondingen op toen hij werd geraakt door de auto. Een oudere bezoeker van de moskee raakte gewond door een verdwaalde kogel. Hij zou in zijn kuit zijn geraakt.

De bestuurder, die zwaargewond raakte maar buiten levensgevaar is, is aangehouden. Hij zou in zijn arm en been zijn geschoten. Over zijn motieven bestaat nog geen duidelijkheid. Hij zou 29 jaar oud zijn en afkomstig uit een buitenwijk van Lyon, een uurtje rijden van Valence.