VVD-raadslid Weert op non-actief na klappen

VVD-raadslid Rolf Zincken uit Weert staat op verzoek van zijn fractie tijdelijk op non-actief. Zincken (53) wordt ervan verdacht afgelopen zondag een ondernemer uit Weert te hebben mishandeld tijdens een feest. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Zincken is die avond aangehouden op verdenking van mishandeling en bracht de nacht door in een politiecel. Foto’s van de mishandelde ondernemer circuleren inmiddels op internet. Het VVD-raadslid komt zolang het politieonderzoek loopt niet meer op raadsvergaderingen of partijbijeenkomsten. Burgemeester Jos Heijmans (D66) wacht het politieonderzoek af voordat hij zich uitlaat over de kwestie. Volgens Heijmans is het aan de VVD en Zincken zelf om te oordelen over zijn functioneren als raadslid. (ANP)