Dit is de agenda van 2016

ANP / Levin den Boer

2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Jaar van de Peulvrucht (ja, echt), maar dat is niet de enige reden waarom het aankomende jaar nu al memorabel is. De Verenigde Staten kiezen een nieuwe president, Nederland neemt het voorzitterschap van de EU op zich, VR-brillen veroveren de consumentenmarkt,  staatsverzekeraar ASR gaat naar de beurs, de lichtdivisie van Philips wordt waarschijnlijk verkocht en Snapchat, Airbnb en Uber zouden volgens geruchten naar de beurs gaan. Om maar wat te noemen. NRC Q selecteerde de belangrijkste zakelijke (en wereld-)gebeurtenissen van 2016 die je nu alvast in je agenda kan zetten.

En de economie?

De economische vooruitzichten zijn rooskleurig voor Nederland. Volgens economen van ABN Amro, ING en het CPB profiteert Nederland volgend jaar van de aantrekkende wereldeconomie en stabilisering van de grondstofprijzen:

    • Jonas Kooyman
    • Reinier Kist
    • Jacco Hupkens
    • Yordi Dam