De Thuiskok: Garnalenragout

Illustratie Jet Peters

Mocht u vanavond bezoek krijgen en nog niet weten wat voor borrelhapjes u de gasten voor moet schotelen, dan is dit een recept dat zowel simpel als origineel is. Het kan zowel op toastjes als bij een voorgerecht. En het kleine beetje drank verhoogt ongetwijfeld de feestvreugde. Alvast een gelukkige jaarwisseling en hopelijk tot volgend jaar!

Meng de garnalen met het sap van ½ citroen. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 4-5 minuten, tot ze net gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet opzij. Zet het vuur uit. Meng de bloem en het mosterdpoeder en roer het mengsel door de boter, tot je een roux hebt. Zet het vuur laag en roer de melk geleidelijk door de roux. Breng de saus al roerend aan de kook. Roer tot de saus dik is en breng op smaak met zout, witte peper, worcestersaus en paprikapoeder. Doe de bevroren doperwten in de pan en laat de saus nog 1 minuut koken. Roer de garnalen, het bakvocht, de vermout en nog een kneepje citroensap door de saus. Breng op smaak naar wens. Serveer de ragout op een dikke snee geroosterd brood.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt