10.000 beloning voor tip ontvoerd duo

Gino Heeren en Rien de Koning werden dinsdag ontvoerd in Breda. Ze zijn nog steeds spoorloos.

Camerabeelden vrijgegeven door de politie waarop te zien is hoe de twee mannen worden ontvoerd. ANP / Politie

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar het terugvinden van de ontvoerde Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42). Het duo werd dinsdag uit een garagebedrijf in Breda ontvoerd en is nog steeds spoorloos.

Op beelden die de politie heeft vrijgegeven is te zien hoe de twee mannen in een blauwe Volkswagen worden gedwongen. Een van de daders droeg een zwart jack met een politielogo erop.

Inval

Naar aanleiding van tips heeft de politie woensdagavond een inval gedaan in Chaam, maar dit mocht niet baten. De twee mannen werden niet gevonden. Hoewel Heeren en De Koning zelf niet bekendstaan als criminelen denkt de politie wel aan een “criminele ontvoering”, meldt persbureau ANP. Een woordvoerder van de politie: “We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminelen.” De politie verricht nog onderzoek naar de connectie tussen de twee mannen en de criminelen.

    • Laura van der Reijden