VVD-raadslid Weert op non-actief om mishandeling

Zolang het onderzoek van de politie loopt, blijft raadslid Zincken weg bij raadsvergaderingen en VVD-bijeenkomsten.

Foto: Koen van Weel / ANP

Het Weerter VVD-raadslid Rolf Zincken staat op verzoek van zijn fractie tijdelijk op non-actief. Dat meldt persbureau ANP. Zincken wordt ervan verdacht afgelopen zondag een ondernemer uit Weert te hebben mishandeld tijdens een feest. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Zincken is die avond aangehouden op verdenking van mishandeling en bracht de nacht door in een politiecel. Het VVD-raadslid komt zolang het politieonderzoek loopt niet meer op raadsvergaderingen of partijbijeenkomsten. Burgemeester Jos Heijmans (D66) wacht het politie-onderzoek af voordat hij zich uitlaat over de kwestie. Volgens Heijmans is het aan de VVD en Zincken zelf om te oordelen over zijn functioneren als raadslid.

Ruzie op een feest

Op het feest kreeg het 53-jarige raadslid ruzie met ondernemer Eric Adams, waarop Zincken op hem in zou hebben geslagen. Volgens Adams bleef Zincken slaan, zelfs toen hij bewusteloos op de grond lag. Zincken zelf doet het incident af als een uit de hand gelopen akkefietje dat is opgeblazen. “Zo erg is het niet geweest”, zo zei hij tegen persbureau ANP.

Volgens Adams zou Zincken dronken zijn geweest en op zoek naar iemand om zich af te reageren. Zincken zelf erkende woensdag “wel wat gedronken te hebben”. Agenten die op het moment van de vechtpartij toevallig aanwezig waren, konden de VVD’er aanhouden. Ze waren op een melding van geluidsoverlast afgekomen en zagen de vechtpartij ontstaan.

    • Sjoerd Klumpenaar