FC Utrecht lijdt verlies van 4,8 miljoen euro over afgelopen seizoen

FC Utrecht heeft afgelopen seizoen opnieuw verlies geleden. De club maakte dinsdag bekend dat het 4,8 miljoen euro tekort kwam over het seizoen 2014-2015. Algemeen directeur Wilco van Schaik verwacht dat de club zonder transfers in het huidige seizoen ook rode cijfers blijft schrijven. Daarna moet FC Utrecht winst gaan maken. De club maakte in het seizoen 2013-2014 3,6 miljoen euro verlies, het jaar daarvoor eindigde FC Utrecht voor 13 miljoen euro in de min. „We zijn nog niet break-even, want we hebben het afgelopen jaar een pas op de plaats gemaakt met betrekking tot de bezuinigingen”, zegt Van Schaik. „Dus tevreden kun je niet zijn. Maar ik zie verbetering, voor het eerst in jaren. Vanaf nu kunnen we weer voorzichtig gaan denken aan investeren in de club in plaats van saneren. We hebben nog wel een weg te gaan de komende jaren en nemen daar iets langer de tijd voor”, zegt hij. Maar: „De komende seizoenen zullen er beter uit gaan zien.” (ANP)