Met deze gadgets gaan we 2016 in

Foto ANP

Ellenlange rijen, halflege schappen; voor supermarkten zijn het gouden weken. Maar lang niet alleen voor hen. Want tussen al die overdadige diners door wordt er natuurlijk ook flink met cadeaus gestrooid. Naast de gebruikelijke sokken, boeken en flessen wijn lagen er onder de kerstboom ook dit jaar de nodige gadgets. En dan met name van één techgigant…

Data-analisten van het Amerikaanse Flurry Insights, onderdeel van Yahoo, onderzochten op basis van nieuwe registraties van apparaten en gedownloade apps in de afgelopen dagen wat (en vooral wie) dit jaar wereldwijd op verlanglijstjes domineerde. De grote winnaar (verrassing!):

En dat is nog zonder al die Apple Watches en MacBooks meegerekend. Flurry kijkt namelijk alleen naar data van mobiele telefoons, phablets (phone-tablets) en tablets. Met name phablets hebben aan populariteit gewonnen; was in 2013 ‘slechts’ 4 procent van de in deze week nieuw geregistreerde apparaten een phablet, nu is dat ruim een kwart.

Natuurlijk zullen lang niet al deze gadgets daadwerkelijk onder de kerstboom hebben gelegen. Maar je gunt jezelf toch ook wat, zo aan de start van een nieuw jaar.

    • NRC Q